Zakončení druhého ročníku

Publikováno 15.8.2005

Slavnostní ukončení druhého ročníku sochařského symposia Cesta mramoru proběhlo 14. srpna v prostorách dobřichovického zámku.

Na této vernisáži soch Prof. Jana Hendrych, Osamu Ishikavy, Marie Šeborové a Čestmíra Sušky  byly představeny díla, které tito umělci vytvořili v průběhu letošního ročníku symposia.  Starosta  Dobřichovic Ing. Michal Pánek spolu s presidentem Sochařského symposia Petrem Váňou poděkovali sochařům a zahájili výstavu drobných soch autorů, jejich kreseb a dále výstavu fotografií Zdeňka Valeše který celé symposium dokumentoval.

Sochy budou nyní po dobu jednoho roku umístěny v areálu zámku. Po levé straně nádvoří je osazen kamenný "Kolotoč" Jana Hendrycha, na pravé straně je tři metry vysoký "Světluščí dům" Čestmíra Sušky a mezi dvěma stromy na nádvoří je umístěna "Pomona" Marie Šeborové. Rozměrná socha "Putující" Osamu Ishikavy je nainstalována na břehu Berounky těsně pod zámkem. V příštím roce by mělo dojít k osazení soch na jejich definitivní místo podél cesty z Dobřichovic do Karlíka.